Merhaba Güneş

11 Kasım 2010 Perşembe

Merhaba Güneş.

Kimine göre doğu kimine göre batı! Elinize bir harita aldığınız zaman Adana'dan itibaren dikey bir çizgi çiziniz sağ tarafında kalan yer doğu sol tarafında kalan yer batı olur.
Bazıları o çizgiyi Ankara'dan itibaren çizer doğuyu batıyı ayırır.
Kimileri İstanbul'u baz alır ve doğuyu ve batıyı belirler.
Kimi Atina'dan itibaren dikey bir çizgi çizerek doğuyu batıyı ayırır...


Başlangıç meridyeninin geçtiği yer olarak Greenwich,Londra'nın güneydoğusunda bulunan İngiltere'nin 2. büyük gözlemevine ev sahipliği yapan bölge 0º 0' 0" kabul edilir ve İngilizler bunu keşfettiği için Dünya üzerinde doğu-batı tanımlamaları bu şekilde yapılır.
Bizlerin Avrupa'ya batı demesi aslında boylam teorisine göre Doğu'da kalan bu bölge için dahi olmak üzere doğu - batı kavramlarını yeniden düşünmesi gerekli olabilir.


Dünya'yı kaale almayıp Güneş sistemine ardından Samanyolu gökadasına bakınca Güneş'in bu gökadanın milyarlarca yıldızından sadece bir tanesi olduğunu düşünmenin ötesinde en yakın komşu sayılabilecek Andromeda galaksisine baktıktan sonra iki galaksinin de evrendeki milyarlarca galaksiden
olduğunu düşünürken bahçe içinde olduğumu görmemle birlikte bu kavramı Bahçe'li hesabı olarak literatürüme geçirebilirim.
Bu hesabı da kaale almayıp asıl konuya dönünce hazırlanıp bölüme gitmem gerektiğini hatırlıyorum.
Devamını daha sonra dokurum kilime.


Dönüşte seni bulamazsam artık Görüşürüz Ay.

08 - Nisan - 2011 > Ne yeni ay ne dolunay ne de hilal kaldı... :(

Güneşler henüz sayılamayacak kadar çok.


0 yorum: